Site visit CEP in ‘s-Hertogenbosch

De voorbereiding op de CEP EK Petanque 2022 is inmiddels in volle gang. Afgelopen week ontving een afvaardiging van Team TOC en de NJBB de Confédération Européenne de Pétanque (CEP) in ’s-Hertogenbosch. Het bezoek van Mike Pegg en Sjoerd Pieterse stond in het teken van het doorspreken van de organisatie en de maatschappelijke impact van het evenement.

 

Bezoek stadhuis

Tijdens het bezoek op het stadhuis werd de CEP ontvangen door burgemeester Jack Mikkers en de Wethouder Sport van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Beiden kijk er zeer naar uit om aankomende zomer de sporters en bezoekers te mogen verwelkomen op de Parade in hun geliefde stad. De NJBB sprak haar dankbaarheid uit naar de CEP voor het toewijzen van het EK Petanque 2022. Voor de bond is het de kers op de taart in het jaar van hun 50-jarig jubileum.

 

Maatschappelijke impact

De maatschappelijke impact van het EK Petanque 2022 werd toegelicht door stichting More2Win. De aankomende wijktoernooien, een initiatief dat helpt in de strijd tegen eenzaamheid, en de eerder behaalde resultaten uit de Bossche Boules editie van 2021 werden belicht. Ook deze mooie spin-off kan de CEP zeer waarderen.

 

Topsportevenement

Zowel de CEP als de overige partners kijken zeer tevreden terug op het samenkomen. De komende maanden wordt er volop gewerkt om in juli een onvergetelijk topsportevenement neer te zetten op de Parade in ’s-Hertogenbosch.