Skip to content

PARTNERS

Partners

De CEP EK Petanque 2022, geïnitieerd door de CEP, wordt georganiseerd door verschillende partners: Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, More2Win en sportevenementenbureau Team TOC.

njbb
De NJBB is een sportbond die staat en opkomt voor de belangen van de jeu de boules sport in Nederland en de sport landelijk voor verschillende doelgroepen op verschillende niveaus faciliteert.
(NJBB)
sH_vaandel_goud-150x150
’s-Hertogenbosch is na de succesvol verlopen Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019 opnieuw het toneel voor een groot sportevenement. De stad bruist van de energie en kijkt er naar uit om het EK Petanque 2022 in haar gemeente te organiseren.
More2Win-Logo-wit-1 kopiëren
Van de lokale hardloopwedstrijd tot de Olympische Spelen in Tokyo. En alles wat daartussen in zit! Elke dag laten we zien dat sport veel meer is dan enkel wereldrecords en gouden medailles. Want juist buiten de muren van het stadion, valt een wereld te winnen. Als sociale onderneming is het onze missie de wereld van sport te veranderen. Zodat het creëren van maatschappelijke impact via sport de gewoonste zaak van de wereld wordt. Daarom helpen wij sportbonden, organisatoren, sponsoren, clubs en overheden om hun maatschappelijke impact te vergroten. Met scherp oog voor mens én milieu zorgen we zo voor meer winnaars. Voorafgaand, tijdens en lang nadat het laatste fluitsignaal heeft geklonken.
Logo-BrabantSport-twee-regels-CMYK-1kopie
BrabantSport maakt zich hard voor het allerbeste sportklimaat van Nederland, in de breedste zin van het woord. Dit doen zij met steun van overheden, kennisinstellingen en sportbonden. Maar ook het Brabants bedrijfsleven doet mee. ze investeren daarnaast in talentontwikkeling, zodat Brabant hofleverancier kan blijven van topsporters en talenten die schitteren op (inter)nationale toernooien.
teamtoc
Team TOC organiseert en produceert nationale en internationale sportevenementen. Dit doen ze op eigen initiatief en voor eigen rekening en risico, maar ook in opdracht van sportbonden, overheden en het bedrijfsleven. Door de kennis en krachten van het team te bundelen met een uitgebreid netwerk, zijn ze al meer dan 20 jaar een betrouwbare speler binnen de sportwereld. Team TOC is de uitdagende en onderscheidende organisator van mondiale sportevenementen waar atleten successen behalen, fans overwinningen vieren en organisatiepartners trots op zijn.
Brabant-Sport-Fonds-logo
Het BrabantSport Fonds: hét fonds dat Brabant gelukkiger en daarmee sterker maakt door sport. Het fonds is een unieke samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant en het Brabantse bedrijfsleven. Met het ondersteunen en stimuleren van maatschappelijke vraagstukken wil het fonds een gezonde levensstijl onder Brabantse kinderen bevorderen, stress onder jongvolwassenen helpen terugdringen, eenzaamheid onder Brabantse ouderen verminderen en Brabanders met een beperking structureel helpen in beweging te brengen.
logomvs-300x113
Sport bevordert de gezondheid, zorgt voor sociale contacten en draagt bij aan de zelfontplooiing. De 'sportieve missie' van het ministerie van VWS is het mogelijk maken dat iedereen op een verantwoorde manier kan sporten. Daarnaast besteedt het ministerie geld en aandacht aan topsport, zodat Nederland ook bij internationale toernooien een goede partij is.
download
Het is onze overtuiging dat we veel te winnen hebben met sport. Sport draagt bij aan de gezondheid van mensen, aan de sociale samenhang in onze samenleving, aan het vormen van normen en waarden, aan onze nationale trots. Sport helpt in de opvoeding, bij het stimuleren van de economie en is een motor voor innovatie. Wij maken Nederland sterker met de kracht van sport.
Logo CEP
De Conféfération Européenne de Pétanque (CEP) is de Europese confederatie voor de petanquesport in Europa. De CEP organiseert verschillende toernooien, WK’s en EK’s in heel Europa. Deze toernooien richten zich op de verschillende disciplines binnen de petanquesport. De confederatie wordt geleid door het dagelijks bestuur en het algemeen comité. Daarnaast heeft het CEP verschillende commissies die elk hun eigen focuspunt hebben, zoals financiën, techniek, coaching en scheidsen.
Play Video