Skip to content

Over de CEP EK Petanque

Over CEP EK Petanque

De CEP Europese Kampioenschappen Petanque worden van 13 tot en met 17 juli 2022 gehouden in ’s-Hertogenbosch. De EK worden georganiseerd, onder de bevoegdheid van de Confédération Européenne de Pétanque (CEP), door een combinatie van partners: Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, More2Win en sportevenementenbureau Team TOC.

Waar

De CEP Europese Kampioenschappen Petanque 2022 vinden plaats op de Parade. Op het beroemde plein komen 26 overdekte petanquebanen, waar de beste petanquespelers van Europa gaan strijden om de Europese titels in de categorieën singles (mannen en vrouwen), doubletten (mannen, vrouwen) en mix (man, vrouw en mixed). Naast de wedstrijden kan er genoten worden van lekker eten, drinken en muziek.

Parkeren

Parkeren is mogelijk bij verschillende parkeergarages in de stad of bij een P+R transferium. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is parkeergarage St. Jan op de Hekellaan 25.

EK Petanque in de strijd tegen eenzaamheid

Heel belangrijk is bovendien de maatschappelijke spin-off van het evenement. Eén van de doelstellingen van de CEP Europese Kampioenschappen Petanque 2022 is om eenzaamheid terug te dringen. Onder meer door de organisatie van een toernooi voor alle inwoners van de stad, wordt de sport ingezet om de sociale cohesie in de wijken te versterken. Voor meer informatie hierover kijk dan hier.

CEP

De Confédération Européenne de Pétanque (CEP) is de continentale confederatie voor de petanquesport in Europa, met haar hoofdkantoor op de FLBP National boulodrome in Luxemburg. Het CEP organiseert verschillende toernooien, World Cups en Europese kampioenschappen door heel Europa. Deze toernooien richten zich op de verschillende disciplines binnen de petanquesport. De Europese Kampioenschappen van 2022 vallen ook onder de organisatie van de CEP.

50-jarig bestaan NJBB

In 2022 viert de Nederlandse Jeu de Boules Bond haar 50-jarige bestaan. Het EK is een prachtige manier om deze mijlpaal te kunnen vieren. Met de organisatie van dit evenement hoopt de NJBB meer interesse te wekken voor de fantastische sport en te laten zien dat deze voor iedereen geschikt is.

teamtoc
Logo CEP
njbb
Brabant-Sport-Fonds-logo
More2Win-Logo-wit-1 kopiëren
sH_vaandel_goud
Logo-BrabantSport-twee-regels-CMYK-1kopie
download
logomvs-300x113
Play Video