Maak kennis met Joey van Doorn

Nog een kleine 2 weken en dan gaat het CEP EK Petanque 2022 van start. Uiteraard zal ook vanuit Nederland een team deelnemen. Een van de spelers is Joey van Doorn. Hij is ooit meegegaan met zijn opa naar een petanque vereniging en heeft sindsdien zijn hart verloren aan de sport. Met het EK in het vooruitzicht, een mooi moment om hem wat vragen te stellen over de sport.

Hoi Joey, in mei was jij, samen met TeamNL, actief op het WK Petanque in Denemarken. Hoe is het jullie vergaan? 
We hebben goed spel laten zien, na de voorrondes stonden we 2e van de wereld wat natuurlijk goed is. De dag erna speelden we met de beste 16. Helaas hebben we toen verloren, puur omdat we niet scherp en goed begonnen. En dan kom je uiteindelijk tijd te kort om de achterstand nog om te buigen, wat wel enorm balen is.

Wat zegt dit resultaat over jullie kansen op het EK, straks in juli in ’s-Hertogenbosch?
We hebben denk ik laten zien dat we met de beste landen mee kunnen, hopelijk kunnen we op het EK ver komen en iets moois laten zien!

Kun je wat meer vertellen over de samenstelling van jullie team? Met wie vorm jij TeamNL in juli?
Tijdens het EK in ‘s-Hertogenbosch zal ik gaan spelen met Kees Koogje in de heren doublette en met Anette Boluijt in de mix.

Je bent een jongen uit de streek. Geeft het voor jou een mooie extra dimensie dat het EK straks plaatsvindt in jouw ‘achtertuin’?
Klopt inderdaad. ‘s-Hertogenbosch is echt letterlijk 10 min van mijn woonplaats. Het geeft iets aparts en unieks om in je “achtertuin” het EK te mogen spelen. En het is altijd een grote eer om voor je land te mogen uitkomen!

Verwacht je extra support? Komen er veel vrienden en bekenden naar ’s-Hertogenbosch?
Ja dat verwacht ik zeker, er zullen veel vrienden en familieleden komen kijken!

Als je kijkt naar de concurrentie; van welke spelers of welke landenteams heb jij hoge verwachtingen?
Ik denk landen zoals Italië (wereldkampioen doublette) Frankrijk, Spanje en België. Dat zijn wel de betere landen, maar we moeten naar ons zelf kijken en ons eigen spel gaan spelen dan is er zeker iets moois mogelijk!

Last but no least; stel ik ben een Bosschenaar zónder ervaring met de sport. Waarom mag ik het EK in eigen stad dan toch absoluut niet missen?
Het is een uniek event, gewoon prachtig om te komen kijken, de ambiance proeven en lekker genieten van een drankje!