HC ‘s-Hertogenbosch x EK Petanque 2022

Over precies twee weken start het EK Petanque op de Parade in ’s-Hertogenbosch. Om die reden speelden wij met een aantal professionele sportclubs uit de stad een speciaal potje jeu de boules. Dit keer was het de beurt aan de dames van Hockey Club ’s-Hertogenbosch. Zij zijn niet voor niets landskampioen in hun eigen discipline, maar hoe brachten ze het ervan af tijdens dit potje hockey x petanque?

De voetballers van FC Den Bosch en de basketballers van Heroes Den Bosch maakten in de voorbije weken al een bijzonder uitstapje naar petanque. Internationals Joosje Burg en Maartje Krekelaar ervaarden onlangs hoe die sport samensmolt met hun sport hockey. Het potje ‘Steen, papier, schaar’ voorafgaand aan hun duel was nog vrij vriendelijk, maar daarna werd er gestreden op het scherpst van de snede. Er is tenslotte één ding wat alle topsporters gemeen hebben; ze hebben een hekel aan verliezen.

Ben jij benieuwd wie dit potje ‘hockey meets petanque’ won en wie het daarna in de kleedkamer zwaar te verduren kreeg? Check dan de video
hieronder!