Nederlands Jeugd team 3e plaats in WK Petanque

Voor de tweede keer in de geschiedenis heeft de Nederlandse Petanque Jeugd een prachtige 3e plaats behaald tijdens het WK Petanque in Santa Susanna, Spanje. 

Het was de eerste keer dat Elise Nuijten (17 jaar, L’Esprit, Schiedam), Kim van Gellekom (15 jaar, Folâtre Pijnacker), Michelle de Blij (17 jaar, Les Boulistes, Gorinchem) en Luca Kok (17 jaar, L’Esprit, Schiedam) in deze samenstelling meededen aan een WK Petanque. 

In de voorronden won de Nederlandse Jeugd equipe twee van de vijf poulewedstrijden en plaatsten zij zich als nummer 14 voor de 1/8e finale. In de achtste finale werd het thuisland Spanje verslagen met 13-9. In de kwartfinale werd vervolgens Monaco gekopt met 13-12 na een zeer spannende wedstrijd. Helaas was Madagascar te sterk in de halve finale (4-13).

Uitslagen voorronden: 

Frankrijk 1 – Nederland: 13-8
Polen – Nederland: 13-4
Israël – Nederland: 1-13
Duitsland – Nederland: 13-7
USA – Nederland: 9-13 

1/8e finale:
Nederland – Spanje 1: 13-9 

1/4e finale:
Nederland – Monaco: 13-12  

1/2e finale:
Nederland – Madagaskar 4-13

 

WK Vrouwen
Tegelijkertijd met het WK Jeugd vond het WK Vrouwen plaats. Namens Nederland namen Katy Kamps – Bosch, Ria Bronsema, Sandy Rikkers en Jenny den Baas deel. Zij werden begeleid door Toon van Alebeek. 
De vrouwen hebben na een goed toernooi helaas in de 1/8e finale verloren van Denemarken en zijn daarmee uitgeschakeld.

 

Volgend jaar viert de Nederlandse Jeu de Boules Bond haar 50-jarig jubileum en wordt van 13 t/m 17 juli het EK Petanque (vijf verschillende kampioenshappen) op de Parade in Den Bosch georganiseerd.