Skip to content

Brabantse Boules 2022

Brabantse Boules 2022

Na een geslaagde pilot in 2021 in ‘s-Hertogenbosch worden de Bossche Boules omgedoopt tot de Brabantse Boules in 2022. De ‘Brabantse Boules 2022’ worden gehouden in 6 Brabantse steden. In elke stad worden in 4 tot 8 centrale wijken toernooien georganiseerd. In iedere wijk worden er op meerdere dagen zogenaamde mixtoernooien georganiseerd. Ieder mixtoernooi bestaat uit 3 speelronden. Tijdens iedere speelronde heeft elke speler zowel andere medespelers als andere tegenstanders. Gezellig toch!? 😊 Vooraf inschrijven is gewenst.

Iedereen kan meedoen

Jeu de boules is een spel dat door iedereen gespeeld kan worden. Er is niet veel kracht of inspanning voor nodig en ook met een handicap kun je het spel prima spelen. Je kunt je individueel en geheel kosteloos inschrijven. Zelfs als je geen boules hebt is dat geen probleem: er zijn namelijk op iedere locatie voldoende boules aanwezig die je kunt lenen. Bekijk hier de beknopte spelregels van petanque.

Waar en wanneer wordt er gespeeld?

De locatie bevindt zich in een bepaalde wijk en is bedoeld voor de bewoners van die wijk en de wijken er direct omheen. Als je je inschrijft moet je dat dus voor de dichtstbijzijnde locatie doen. Je kunt 1 maar ook alle dagen deelnemen, net wanneer jij tijd en zin hebt. We gaan er dan wel vanuit dat je alle drie de speelronden van de betreffende speeldag meespeelt. Bekijk hier onder de flyer per stad waarin staat aangegeven in welke wijken er wordt gespeeld.

Bekijk hier de speeldata voor jouw gemeente

Partners CEP EK Petanque 2022

Is er wat te winnen?

Ja, dat is er zeker: namelijk nieuwe vriendschappen! Dat betekent natuurlijk niet dat er stiekem wel een beetje fanatiek gespeeld mag worden, zolang het maar gezellig en sportief blijft. Maar er is nog meer te winnen en wel de titel: ‘Lokale en regionale Brabantse Bouler van het jaar 2022’

De beste spelers van iedere wijk gaan namelijk door naar de stadsfinale. Over de 3 speelronden is er uiteindelijk maar 1 speler de beste. Hij of zij wint namens de wijk de ‘Brabantse Boules 2022’ en daarmee de eerdergenoemde titel. Alle titelhouders komen uiteindelijk samen voor de grootste, regionale finale op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. De winnaars van de 6 steden spelen tegen elkaar voor de ultieme winst als regionale Brabantse Bouler van 2022. Deze finale wordt gestreden bij het stadion van het EK Petanque 2022 waar een dag later topsporters uit heel Europa gaan uitmaken wie Europees Kampioen wordt.

Hoe schrijf ik me in!?

Inschrijven kan via ons online inschrijfformulier. Hierin kun je eenvoudig aangeven in welke wijk je wilt spelen en op welke speeldagen. Let wel: als je kans wilt maken om de finale te spelen dan dien je minimaal 2 dagen (lees: 6 speelronden) deel te nemen.

Play Video