Brabantse Boules zijn geopend!

Na een succesvolle pilot in 2021 met de Bossche Boules in ’s-Hertogenbosch worden dit jaar de jeu de boules-wijktoernooien in maar liefst zes Brabantse steden georganiseerd. De Bossche Boules zijn dan ook omgedoopt tot de ‘Brabantse Boules’! Vanaf vandaag is het voor iedereen mogelijk om gratis in te schrijven voor deze wijktoernooien.

 

 Jong en oud

Het EK Petanque 2022 is niet alleen gericht op topsport, maar draagt ook bij aan de strijd tegen eenzaamheid. Jeu de Boules is een toegankelijke sport die voor vrijwel iedereen te spelen is. Deze zomer kunnen jong en oud deelnemen aan de wijktoernooien van de Brabantse Boules in ’s-Hertogenbosch, Breda, Roosendaal, Tilburg, Helmond en Eindhoven. In de verschillende wijken worden toernooien gespeeld, waarna er per stad één winnaar overblijft. Deze zes gaan vervolgens met elkaar de strijd aan. Wie zal zich mogen kronen tot de nr. 1 Brabantse Bouler van 2022? De finale zal gespeeld worden op het wedstrijdterrein van het EK Petanque 2022 op de Parade in ’s-Hertogenbosch. 

 

Strijd tegen eenzaamheid

Eenzaamheid komt steeds vaker voor in onze maatschappij. Met name onder ouderen, alleenstaanden en jongeren voelen steeds meer mensen zich eenzaam. Het lukt hen vaak niet om nieuwe contacten te leggen en deze voor langere tijd te onderhouden. Veel van hen ontwikkelen of ervaren daardoor sociale eenzaamheid, wat van invloed kan zijn op hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het EK Petanque 2022 zet zich middels de Brabante Boules in om dit tegen te gaan. De wijktoernooien zijn een perfect middel om nieuwe vriendschappen te ontwikkelen en eenzaamheid tegen te gaan. 

 

Doe je ook mee?

Woon jij in een van de deelnemende steden en lijkt het jou leuk om samen met anderen uit de wijk een balletje te gooien? Bekijk dan de pagina van de Brabantse Boules voor alle informatie. Je vindt hier per stad de speeldata in de verschillende wijken. Inschrijven is gratis en gemakkelijk. Voor vragen over de Brabantse Boules kun je terecht bij info@brabantseboules.nl